Konferencija Future leaders 2018

Naslovna / Konferencije / Konferencija Future leaders 2018

  

Već treću godinu zaredom projekt Future Leaders promovira buduće liderice s ciljem povećanja njihove vidljivosti u poslovnom sektoru i izgradnje osobnog brenda kako bi u budućnosti bile spremne preuzeti vodeće pozicije i postati inspiracija mlađim ženama. Na završnoj konferenciji projekta, održanoj 12. lipnja 2018. godine u zajedničkoj organizaciji Women in Adria i Women’s Empowerment Foruma, održana je završna konferencija na kojoj su promovirane dobitnice priznanja.

Okupljene je na početku pozdravila Ivana Matić, CEO Women in Adria, koja je istaknula važnost ovog projekta u poticanju edukacije i umrežavanja liderica iz različitih organizacija.

Potom je svoje izlaganje održala Melita Mauer, menadžerica koja je svoju cijelu karijeru provela u IBM-u, prilikom čega je iznijela što smatra ključem uspjeha svih lidera:

„Lideri znaju iskoristiti svoje znanje i vještine, vole brinuti o drugima, žele izazivati sustav i natjecati se sami sa sobom, traže promjene, razmišljaju drugačije, snalažljivi su i vole pobjedu.“

Osim posvećenosti svom radu, za lidera su također bitne karakteristike poput pozitivnosti, samouvjerenosti te sposobnosti vlastite prezentacije budući da su uspješna komunikacija i umrežavanje vrlo često ključni faktori uspjeha u poslu.

„Ako želite i možete biti broj jedan, zašto biti broj dva? Nemojte dozvoliti da vam nešto stoji na putu“, poručila je.

Tijekom svoje 20-godišnje karijere u IBM-u Melita je imala priliku putovati i raditi u mnogim zemljama te na različitim poslovnim funkcijama, konstantno napredujući i razvijajući se, kako profesionalno, tako i privatno. Upravo u tom smislu je istaknula važnost pronalaženja ravnoteže između privatnog i poslovnog života.

 

Žene trebaju osvijestiti svoju poziciju

U sklopu konferencije održan je okrugli stol na temu razvoja karijere. Moderatorica rasprave bila je Diana Kobas Dešković, dok su sudionici bili Vladimir Dujić, voditelj Službe selekcije i razvoja u Erste banci, zatim Bruna Kostelac Košir, direktorica Službe za razvoj i obrazovanje Ine d.d. te Mirna Radošević, predsjednica Uprave Salveo CEE.

Govoreći iz vlastitog iskustva, Vladimir Dujić je naveo kako su žene zbog vlastite samokritičnosti često nesklone prijaviti se na natječaj za posao ukoliko ne ispunjavaju sve kriterije, iako su natječaji napisani za idealnog kandidata koji rijetko kada uopće i postoji. U tom pogledu Dujić tvrdi: „Žene trebaju više osvijestiti svoju društvenu i rodnu poziciju“.

Bruna Kostelac Košir je, pak, istaknula kako žene na pozicijama srednjeg menadžmenta često  dotaknu stakleni strop te ne uspijevaju napredovati u karijeri te zaključuje kako je upravo zbog toga nije dovoljno samo marljivo raditi, već je potrebno razvijati i ostale vještine koje omogućuju da se dođe do viših pozicija i većeg utjecaja.

Mirna Radošević poručila je kako je za uspješno poslovanje nužno okružiti se pravim ljudima koji dijele iste vrijednosti, a osim toga posjeduju potrebne kompetencije. To se prvenstveno odnosi na vrijednosti poput otvorenosti i fleksibilnosti, što je posebice nužno za same lidere.

Panelisti su budućim lidericama poručili da budu hrabre, pozitivne i iskrene, kao i da zadrže svoj unutarnji kompas te posebnu žensku energiju.

U nastavku programa dodijeljene su i nagrade. Dobitnice ovogodišnje nagrade Future leaders su Ana Djak iz Školske knjige, Vedrana Janjić i Nikolina Lukačić Petrović iz Ine, Kristina Dorotić iz Zagrebačke banke, Alina Kosek iz HEP-a te Ivana Gracin, Ivana Koren i Marina Parić iz Erste banke.

Autentičnost i osobna energija kao temelj karijere

Posljednje izlaganje na konferenciji održala je Simona Zavratnik, direktorica tvrtke Petrokov. Govoreći na temelju svog 25-godišnjeg iskustva rada u nekoliko različitih industrija, istaknula je važnost poznavanja samog sebe, svojih ciljeva, osobne energije i autentičnosti u radu, kako bi se svatko mogao donositi najbolje odabire, na temelju čega na kraju proizlaze i rezultati.

„Kad vidite da negdje ne možete ništa više naučiti, nemojte čekati da dobijete otkaz. Ako sami ne donesete odluku, okolina će ju donijeti za tebe u trenutku kada za to nećete biti spremni“, poručila je.

Simona je također govorila o problemu burnouta, kojeg je osobno doživjela, zbog čega je postala svjesna važnosti njegovanja ljudske vrijednosti u radu kako bi se postigla motivacija i pronašao smisao u vlastitom radu.

„Nema smisla uspoređivati se s drugima i njihovim naizgled savršenim životima jer „Superwo(man) ne postoji“, zaključila je.