MEDIJI

Naslovna / O NAMA / MEDIJI

Konferencija magazina Gloria i Women’s Empowerment Foruma o ženama u biznisu

Globus, 5.10.2018., str. 54-55.

“Kompanije koje imaju podjednak broj muškaraca i žena u upravama bilježe 35 posto veći povrat kapitala” – istaknuto je na konferenciji Žene i biznis – nevidljive prepreke i neotkrivene mogućnosti – na kojoj su su uz ostale sudjelovali Melanie Seier Larsen, partnerica i direktorica u Boston Consulting Grupi, švedska veleposlanica Diana Madunic, članica Uprave Zabe Dijana Hrastović i predsjednik Uprave TELE2 Viktor Pavlinić.

Ima toga još,tvrtke s rodno uravnoteženim rukovodećim kadrom dvostruko su otpornije na tržištu, a pokazalo se i da su takve kompanije lakše prebrodile globalnu krizu 2008. To bi trebao biti znakovit indikator hrvatskoj poslovnoj kremi, posebno ako se prisjetimo da se CROBEX još uvijek nije uspio vratiti niti na razine pretkriznog razdoblja, ali pred nama je još dug put.

“Dva su ključna momenta. Da, žena treba dobiti priliku, ali treba je i prihvatiti. Imala sam situacije da su žene odbijale prilike koje im se nude” – upozorila je Marinka Akrap, direktorica Korporativnih komunikacija u Podravci, na panelu održanom u sklopu konferencije “Žene i biznis”. Na njemu su se okupili predstavnici nekoliko domaćih kompanija koji, barem na lokalnoj sceni, prednjače sa svojim politikama o spolnoj ravnopravnosti na radnome mjestu.

“Možda su se u prošlosti žene probijale u poslovnom svijetu pokušavajući prilagoditi svoje metode rada muškom svijetu, ali njihova prednost u budućnosti bit će upravo to što su žene” – dodao je Pavlinić.

Cijeli članak dostupan je ovdje

 


Žene i biznis – konferencija za novo doba

Gloria, 4.10.2018., str. 87-88.

U hotelu Esplanade Zagreb okupila se hrvatska poslovna krema – menadžerice, direktorice, partnerice… Uspješne žene na rukovodećim položajima u domaćim i inozemnim tvrtkama – i pokoji muškarac među njima – bili su predavači, panelisti ili naprosto znatiželjni sudionici iz publike na konferenciji ‘Žene i biznis’.

Riječ je o prvom takvom događanju u organizaciji najuspješnijeg hrvatskog tjednika Gloria, koji iduće godine obilježava 25. obljetnicu, te Women’s Empowerment Foruma, a razgovaralo se o položaju i udjelu žena u biznisu. Na konferenciji je dodijeljeno važno priznanje – napredni MAMFORCE standard koji je dobila tvrtka JANAF jer je usvojila mjere koje zaposlenicima olakšavaju usklađivanje privatnih i poslovnih obveza.

Cijeli članak dostupan je ovdje

 


Žene i biznis – Gloria o ženama u eri korporacija

Jutarnji list, 29.9.2018., str. 12

Svijetu će trebati još stotinu godina da u potpunosti premosti jaz među spolovima, posebno onaj u različitim plaćama između muškaraca i žena ili prilikama za napredovanje u karijeri, stoji u posljednjem izvještaju Svjetskog gospodarskog foruma.

Na taj zabrinjavajući podatak pozornost je skrenula Melanie Seier Larsen, partnerica i direktorica u Boston Consulting grupi, na jučerašnjoj konferenciji “Žene i biznis – nevidljive prepreke i neotkrivene mogućnosti”, koju su organizirali magazin Gloria i Women’s Empowerment Forum.

Cijeli članak pročitajte ovdje.